6. elokuuta 2014

Ohra ja kaali ne yhteen soppii

Jotenkin sitä tuntee itsensä sekopäiseksi, kun tolkuttomalla helteellä alkaa haaveilla kaalilaatikosta. Kun laatikkoa oikeasti alkaa vääntämään, vaikka sisälämpötila lähentelee kolmeakymmentä ja ulkonakin on vielä seitsemän aikaan illalla yli 25 astetta, niin miettii, ilkeääkö koskaan edes tunnustaa tällaista tehneensä. Mutta kun tekee mieli, eikä itsehillintäni koskaan ole ollut parhaimmasta päästä.

Tulinen ohrahelmi-kaalilaatikko

400 g nautasikajauhelihaa
kaksi punasipulia silppuna
chilipalko silppuna
2 rkl punacurrytahnaa
suolaa
Provence-maustetta
3 dl ohrahelmiä
450 g kaalisilppua
2 porkkanaa paloina
150 g sinihomejuustomurua
2 lihaliemikuutiota
7 dl vettä

Ruskista jauheliha ja sipulit chilin ja punacurryn kanssa. Lisää suola ja provence-mausteseos. Kaada ohrahelmet kuuman jauhelihaseoksen joukkoon, jolloin ne imevät itsensä pannulta kaikki nesteet. Sekoita keskenään kaali, porkkana, jauheliha-ohrahelmimössö sekä sinihomejuusto. Kaada seos uunivuokaan.

Tee vedestä ja lihaliemikuutioista liemi, siihen olisi varmaan sopinut tomaattipyrekin, jos olisin ymmärtänyt sitä laittaa. Kaada vuokaan nestettä, niin paljon, että kaali-lihamössö melkein peittyy. Pane 175-asteiseen uuniin, pidä ainakin tunti. Maista ovatko ohrahelmet kypsyneet, jos ne ovat vielä kovia, jatka kypsyttämistä 15 - 20 minuuttia.

Kypsentämisaika on vielä hakusessa, panin nimittäin juuri vuoan uuniin. Todennäköisesti siinä menee noin 1 h 15 minuuttia, koska en kypsentänyt ohrahelmiä etukäteen. Voi olla, että nestettäkin vielä joudun lisäämään. Laiska ihminen kun olen - mutta kätevä emäntä.

Edit 7.8. Hyvää siitä tuli, tulista ja maukasta. Pidin uunissa n. 1 h 15, joskus puolen tunnin uunittamisen jälkeen kaadoin vuokaan vajaan pari desiä vettä lisää. Se riitti. Ohrahelmet turpoavat kauniiksi palleroiksi ja maku on erinomainen. Teen toistekin jotain niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain hampaankoloon?