12. syyskuuta 2015

Pastakastike

Maailma on täynnä helppoja asioita, mausteet etenkin auttavat siinä lajissa. Tärkeätä on kuitenkin säilyttää maltti asioissa, sen voisin opetella muutenkin, enkä vain ruuanlaitossa. Tämä ei ole laihduttajan ruokaa.

Savukalakastike pastalle (nälkäisen 4-5 hlön annos)

1,5 punasipulia tai kaksi pientä
kokonainen yksikyntinen valkosipuli
räyhäkkä tilkka öljyä
mustapippuria
1 tl currya
suola
1/2 limen mehu
aurinkokuivattuja tomaatteja (pussissa, saa joistain Pirsma liikkeistä, eivät lillu yltiötyyppisesti öljyssä)
4 dl kuohukermaa
 300 g kylmäsavulohta
puntti basilikaa

600 g kasvistuorepastaa (porkkanaa, pinattia), 1/2 limen mehu, suolaa, vettä
pecorinoa tai muuta räyhäkkää juustoa

Pilko sipuli ja valkosipuli, pane kuumalle pannulle hetkeksi ihmettelemään maailmaa. Lisää pippuri, suola ja curry, anna asioiden itkeä miedolla lämmöllä kymmenkunta minuuttia, anna sipulin kypsyä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, jatka kypsennystä 5 - 10 minuuttia. Lisää limen mehu, odota hetki.

Kaatele kannulle kerma. Anna jutun kypsyä 10 minuuttia. Sillä välin laita iso kattila tulille vettä täynnä, lisää sinne vettä ja limen mehun puolikas. Usko pois, limen mehumuuttaa maailman kulun.

Juuri ennen tarjoilua kaada kastikkeeseen kylmäsavulohisuikaleet ja basilikapuntti. Keitä pasta, sekoita kaikki keskenään, lisää pecorino tai muu makuisa juusto. Tarjoile rakkaudella.

Rakkaus on oikeastaan ainoa tärkeä ainesosa. Muusta voi aina tinkiä. Toinen, mistä ei kannata tinkiä, on hyvä seura.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain hampaankoloon?