19. elokuuta 2016

Risotto ja karitsa karkeloivat yhdessä

Opetin ystävää tekemään risottoa joskus maaliskuussa, resepti vaan on jäänyt julkaisematta - on tässä nyt näitä kiireitä ollut.

Ystävä kehui saaneensa parasta jossain päin Espanjaa, sellaista, johon oli höylätty tryffelilastuja päälle. Siinä vaiheessa arvelin, että tuskinpa minun tekeleeni aivan samalle viivalle pääsee, mutta kunhan kokeilen. Tämä meni kuulemma kuitenkin ykköseksi.

Kantarellirisotto

3 dl risottoriisiä (arborio)
5 kpl pieniä salottisipuleita
nokare voita
sitruunan kuori ja puolen sitruunan mehu
1,5 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
mustapippuria
120 g parmesanraastetta
toinen nokare voita

Silppua sipulit, kaada ne pannulle sulaan voihin. Älä ruskita voita äläkä sipuleita, vaan kuullota muutama minuutti. Lisää sitruunankuori sekä riisi, kuullota hetki. Sitten lisää viini ja keittele kasaan. Sen jälkeen ala lisätä kasvislientä kunnes riisi on al dente. Viimeistele parmesanilla ja voilla. Ja muista, risotto ei mitenkään nauti odottamisesta.

Risoton kanssa tarjolla oli Hakkaraiselta ostettuja valmiiksi marinoituja karitsan paahtopaistipalleroita. Ne käytettiin nopeasti pannulla ja pantiin 200 asteiseen uuniin n 6 minuutiksi. Seuraavan kerran laitan 150-asteiseen uuniin 10 minuutiksi, meni vähän turhan kypsäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain hampaankoloon?