13. huhtikuuta 2013

Aamu alkaa A:lla

Kyllä Yuicekin sen aikanaan tiesi, vaikkei tainnut mikään aamupalan syöjä ollakaan. Taisi enemmän keskittyä mallaspirtelöiden nauttimiseen. Mutta pirtelöä tein minäkin tänä aamuna. Viikonloput ovat ihanaa aikaa, kun ei ole kiire kustannuspaikalle. Silloin nautin aamiaista pitkän kaavan mukaan.


Aamusmoothie

banaani
kiwi
pätkä kurkkua
1 dl vaniljajogurttia
1 dl maitoa

Tunge eväät palasina tehosekoilijaan - ei kuorineen kuitenkaan. Anna sekoittimen työskennellä materiaali muussiksi. Nauti. On niin terveellistä, että heikompia hirvittää. Ja hyvää.

Huomenaamulla kokeilen sellaista, johon tungen sellerinvarsia, olen kehittänyt viime aikoina pahan addiktion sellerinvarsiin. Ja kääpiönä jo hajukin etoi. Haju ei vieläkään ole parasta siinä kasviksessa. Jos muistan, ostan inkivääriä ja roiskaisen sitä mukaan.

Viikonloppuaamuihin kuuluu myös kahvi. Avioeron jälkeen hankin itselleni jonkun edullisen Braunin räyskän lähi-Pirsmasta. Hyvin se on palvellut, mutta nyt kun sain ystävältä Moccamasterin, on kieltämättä kahvin laatu parantunut huomattavasti. Braunistakaan tosin en ole luopumassa, ajattelin hankkia kahvinkeitin-keittokirjan ja sitten ryhtyä tekemään ruokaa tieteen nimissä. Tai huvin.

Silloin tällöin keittelen kahvia mutteripannulla. Siihen vaan pitää hankkia omanlaisensa pöönit. Minä kuitenkaan mikään hifistelijä ole, niinpä tyydyn lähikaupan tarjontaan, Segafredoa sieltä yleensä mukaan tarttuu. Koska mielihalu iskee aika harvoin, arvatkaas, missä kahviani säilytän? Pakastimessa tietenkin, siellä se ei pilaannu välittömästi paketin avaamisen jälkeen. Kannattaa tosin huomioida, että pakkaa sitten sen kahvinsa kunnolla, muuten saa kaupanpäälle jännittävän tuoksuisen pakastimen.

2 kommenttia:

Jäikö jotain hampaankoloon?