29. huhtikuuta 2013

Keittoa - soppaa

Sosekeitot ovat maukkaita ja terveellisiä. Tai olisivat, ellei minulla olisi paha tapa tunkea niihinkin tuorejuustoa, sinihomejuustoa, kermaa tai jogurttia. Hyvä puoli toki on, että en laita niitä muuhun ainesmäärään nähden paljon, mutta se pieni määrä yleensä tekee kaiken eron.

Parsakaalisosekeitto

keltasipuli silppuna
loraus öljyä
mustapippuria, fenkolin siemeniä ja korianterin siemeniä murskattuna
500 g parsakaalia silppuna, kukinnot erikseen ja varsi erikseen
kuumaa vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
2 pientä perunaa raasteena
soijakastiketta loraus
0,5 dl kermaa
timjamia

Kaada kattilan pohjalle loraus öljyä, sen lämmettyä lisää maustemurska ja kohta perään sipulit. Hauduttele niitä pienellä lämmöllä, että sipuli alkaa pehmetä. Seuraavaksi lisää mukaan parsakaalin varsisilppu. sekoittele hetki, lisää kuumaa vettä, kansi päälle, ja keittele viitisen minuuttia, sitten lisää parsakaalin kukinnot. Kansi päälle ja hiljakseen keitä 15 minuuttia. Soseuta keitto, lisää perunat raasteena, soijakastiketta loraus ja timjami. Keittele toiset 15 minuuttia. Tarkoitus on, että perunasta irtoa tärkkelys saostaa keittoa vähän lisää, mutta perunasuikulat jäävät sattumiksi keittoon. Lopuksi loraus kermaa ja tuoretta timjamia pinnalle.

On muuten hyvää. Maku kehittyy pitkään keittäessä toisenlaiseksi kuin yhden keiton tekniikalla, syvenee kivasti. Ennen kerman lisäämistä väri oli aika vihreä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain hampaankoloon?