22. toukokuuta 2013

Sesonkituote - parsarisotto

Tähän aikaan vuodesta parsat huutelevat minulle. Yllättävää kyllä, hollandaisen kanssa niitä ei vielä ole tullut syötyä kertakaan, sen sijaan männä viikolla rakentelin suolaisen piirakan niistä. Ja kun parsaa jäi, niin tein viikonloppuna risoton.

Parsarisotto

2,5 dl risottoriisiä
pieni punasipuli
loraus öljyä
1 dl punaviiniä
6 vihreätä parsaa
tuoretta timjamia ja tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
1 l kanalientä
80 g parmesania
reilu nokare voita

Pehmentele pannulla punasipulia öljyssä sillä välin kun keität kuorittuja parsoja muutaman minuutin. Huuhtele parsat nopeasti kylmän veden alla, että kypsyminen lakkaa, säilyttävät kauniimman vihreän värinsä. Pistä varret paloiksi, säästä nuput kauneussyistä kokonaisina. Tee kanaliemi parsan keitinveteen.

Kun sipuli on pehmennyt, lisää riisi ja kuullota se. Lisää punaviini, olisi varmaan pitänyt olla valkkaria, vaan kun ei ollut, kun en juo. Kiehuttele alkoholi pois ja anna viinin imeytyä riisiin, ennen kuin lisäät ensimmäisen kauhallisen kanalientä. Ja sitten vaan annat nesteen imeytyä, samalla kun hämmentelet riisiä. Lisää nestettä niin pitkään, kunnes riisistä alkaa tulla sellainen tahmaisen näköinen ja pehmeä. Sen jälkeen lisää mausteet, parsat, juusto ja voi. Tarjoile välittömästi. Minun risottoni olisi kaivannut hivenen lisää nestettä, jäi himppasen liian kuivaksi, se ei saisi olla mikään jäykkä puuro, vaan melkein velli. Siis aikuisten oikeasti jos sitä tekisi.
Kun puhelimen kameran linssi on vähän tuhruinen, tulee söpöjä utukuvia...
Herkkua, sanon minä, mutta täytyy pitää parsasta, koska maku jakaa mielipiteitä. Söin sitä muuten kolmena päivänä, riisi ja juusto ovat aika jämäyttävä yhdistelmä. Kyseessä ei ole mikään kevyt kasvisruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain hampaankoloon?