Tänään oli ruuantekopäivä. Ostin halvennuksesta puoli kiloa brolerinpihvejä, paistelin ne ja pakastin. Pihvien väliin laitoin palasen leivinpaperia, että saan tarvittaessa näppärästi vain yhden pihvin pois pakastimesta, eikä tarvitse koko määrää sulattaa kerralla.
Sen jälkeen oli keiton vuoro.
Kukkakaali-linssikeitto
300 g kukkakaalia
iso porkkana
2 pientä perunaa (tai yksi iso)
pari sellerin vartta
kasvisliemikuutio
chilipalko (kokonainen kuivattu)
korianterin ja fenkolinsiemeniä sekä mustapippuria murskattuna
1 rkl tuoretta timjamia
vettä (reilu litra ehkä)
2 dl linssejä
Laita vesi kiehumaan kattilaan, lisää sinne pilkotut porkkanat, peruna, varsisellerin palaset sekä kukkakaali, kasvisliemikuutio, murskatut mausteet sekä kokonainen chilipalko. Keittele pehmeäksi kannen alla, n. 20 min.
Soseuta blenderissä (kaada keitinneste talteen siksi aikaa) tai tehosekoilijalla. Sitä ennen ota kuitenkin pois chilipalko. Tällä kertaa tulisuus saa esiintyä sivuosassa. Kaada soseutettu mössö takaisin kattilaan, huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan. Kaada keitinnestettä takaisin kattilaan. Keittele 10 minuuttia, että linssit ovat kypsiä.
Muistaessasi sekoita välillä, tai käy niin kuin minulle ja osa linsseistä jumittuu kattilan pohjaan, koska proteiini... Älä kaavi palaneita palasia sieltä keiton joukkoon, et tahdo maistaa palanutta makua. Tarkista suola, lisää, jos tahdot. Sekaan käyvät myös tuorejuustot tai sinihomejuusto, kerma tai partaukon jogurtti (tai edullisempi sateenkaari-turkkilainen). Pakasta keitto n. 3 - 4 dl annoksissa. Tai miten paljon nyt tahdot keittoa syödäkään. Minä syön paljon. Tai sitten radikaalisti tarjoa 3 - 5 henkilölle välittömästi hyvän tuoreen leivän kanssa.
Pohjaanpalanutta touhua. |
Unohdin sipulin, onneksi parvekkeella on ruohosipulia. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jäikö jotain hampaankoloon?