18. toukokuuta 2013

Suojelen itseäni ahmimiselta

Kun töissä syön kevyesti, joko omatekoista keittoa, salaattia tai alakerran lounasravintolan salaattipöydän antimia, töistä tullessa on nälkä. Ja jos nälkäisenä alkaa vasta tehdä ruokaa, kerkeää tuputtamaan melkoisen kasan myös ruuantekoruokaa. Siksi koitan täyttää pakastinta valmiilla ruoka-annoksilla, että saisin nopeasti lämmitettyä iltaevästä itselleni. - Sitä paitsi viiden maissa alkaa Sydämen asialla -sarja, se on niitä harvoja minulle kelpaavia ohjelmanumeroita, mielelläni liimaudun telkkarin ääreen ensimmäiseksi tunniksi nollaamaan aivoni työn jälkeen.

Tänään oli ruuantekopäivä. Ostin halvennuksesta puoli kiloa brolerinpihvejä, paistelin ne ja pakastin. Pihvien väliin laitoin palasen leivinpaperia, että saan tarvittaessa näppärästi vain yhden pihvin pois pakastimesta, eikä tarvitse koko määrää sulattaa kerralla.

Sen jälkeen oli keiton vuoro.

Kukkakaali-linssikeitto

300 g kukkakaalia
iso porkkana
2 pientä perunaa (tai yksi iso)
pari sellerin vartta
kasvisliemikuutio
chilipalko (kokonainen kuivattu)
korianterin ja fenkolinsiemeniä sekä mustapippuria murskattuna
1 rkl tuoretta timjamia
vettä (reilu litra ehkä)
2 dl linssejä

Laita vesi kiehumaan kattilaan, lisää sinne pilkotut porkkanat, peruna, varsisellerin palaset sekä kukkakaali, kasvisliemikuutio, murskatut mausteet sekä kokonainen chilipalko. Keittele pehmeäksi kannen alla, n. 20 min.

Soseuta blenderissä (kaada keitinneste talteen siksi aikaa) tai tehosekoilijalla. Sitä ennen ota kuitenkin pois chilipalko. Tällä kertaa tulisuus saa esiintyä sivuosassa. Kaada soseutettu mössö takaisin kattilaan, huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan. Kaada keitinnestettä takaisin kattilaan. Keittele 10 minuuttia, että linssit ovat kypsiä.


Muistaessasi sekoita välillä, tai käy niin kuin minulle ja osa linsseistä jumittuu kattilan pohjaan, koska proteiini... Älä kaavi palaneita palasia sieltä keiton joukkoon, et tahdo maistaa palanutta makua. Tarkista suola, lisää, jos tahdot. Sekaan käyvät myös tuorejuustot tai sinihomejuusto, kerma tai partaukon jogurtti (tai edullisempi sateenkaari-turkkilainen). Pakasta keitto n. 3 - 4 dl annoksissa. Tai miten paljon nyt tahdot keittoa syödäkään. Minä syön paljon. Tai sitten radikaalisti tarjoa 3 - 5 henkilölle välittömästi hyvän tuoreen leivän kanssa.
Pohjaanpalanutta touhua.
Sitten kävin viikonlopun ruoka-annoksen vuoro. Teki mieli parsarisottoa, kun kaapissa notkui kuutisen vanhahkoa vihreätä parsatankoa. Mutta se onkin jo aivan eri tarina, tulee joskus toiste.

Unohdin sipulin, onneksi parvekkeella on ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain hampaankoloon?